Cheesécake.
Recept:
Ingredienser
1 paket digestivekex, 400 g
1 msk smör
2 msk kanel
1 msk vatten
600g philadelphiaost
4 dl crème fraiche
7 ägg
1 dl socker
1/2 citron, saft och skal
1 msk vaniljsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°. Finfördela kexen i matberedare eller stöt dem i mortel. Smält smöret och blanda kexsmulorna med smör, kanel och 1 msk vatten. Klä formen med smeten.
2. Kör osten jämn och smidig i matberedaren. Tillsätt crème fraiche och blanda väl. Rör ner äggen ett i taget, låt smeten ta upp varje ägg ordentligt innan du sätter till nästa. Tillsätt till sist citronsaft, rivet citronskal, socker och vaniljsocker.
3. Häll smeten i formen och grädda i 35-50 minuter eller tills fyllningen stelnat.
Själv tycker jag inte att citronen skulle varit med. Men de är nog från person till person.
Till det vispade jag cremé fraiche såg den blev fluffig och hade till.